top of page
IRISS Rozen

Het verwerken van rozen kan veel efficiënter en sneller! Het Intelligent Rozen Inspectie & Sorteer Systeem; IRISS is hét systeem dat het samenstellen van de mooiste uniforme bossen rozen mogelijk maakt.

 

IRISS Rozen staat voor een hoger rendement in rozenverwerking, voor betrouwbaarheid & efficiëntie, uniformiteit & kwaliteit in rozen maar ook voor eenvoud in gebruik en onderhoud.

Rendement

Door het meten van exacte waarden levert IRISS Rozen de kweker een onderscheidend vermogen en behaalt hij hiermee het maximaal haalbare rendement.

IRISS Rozen maakt gebruik van camera's die door middel van driedimensionale metingen, de roos perfect in kaart kunnen brengen. In één oogopslag worden de breedte, hoogte en de rijpheid van de knop gemeten. Zelfs de kleur van de knop wordt goed in beeld gebracht. 

De lengtemeting van de steel is zeer belangrijk, want elke millimeter is waardevol. De steel wordt  niet  meer onnodig  kort geknipt door overhangend blad. Daarnaast worden de dikte en de kromming van de steel gemeten. Hierdoor neemt de gemiddelde steellengte van de gehele partij toe.

Data

Doordat alle exacte meetwaarden van elke roos worden opgeslagen in een database ontstaat heel veel extra detailinformatie. Dit kan zowel bij de teelt, als bij de marketing een extra stuk gereedschap zijn van onschatbare waarde.​

Betrouwbaar

 

Een gemakkelijke en overzichtelijke bediening met het behoud van optimale controle voor de gebruiker, zijn de belangrijkste motieven geweest bij het ontwerpen van IRISS Rozen. De zeer uitgebreide mogelijkheden van IRISS Rozen zijn overzichtelijk in een innovatieve en eenvoudige bediening ondergebracht.

Door een zeer nauwkeurige lengte- en diktemeting van de steel is een uniforme bos in elke denkbare samenstelling mogelijk. ​IRISS Rozen bepaald de productklasse op basis van de kenmerken die de gebruiker zelf bepaald, want elke productgroep wordt door de gebruiker zelf gerangschikt in prioriteit. Door deze unieke aanpak van het sorteren krijgt iedere roos de maximale prijs. Zo gaat elke roos naar de juiste bos en ontstaan de meest uniforme bossen ooit.

Uniformiteit

 

Door gedetailleerd inzicht in de productie behoudt de gebruiker optimale controle bij het sorteren. De grenzen van alle meetwaarden zijn eenvoudig aan te passen. Denk hierbij aan kleur, rijpheid, breedte, hoogte, dikte, kromming en lengte van de steel. Door een directe terugkoppeling is direct zichtbaar wat een aanpassing voor gevolgen zal hebben. Continu grip op het proces geeft het maximale rendement. 

Veel diagnose mogelijkheden staan ter beschikking om controle over het proces te behouden. Met de gegeven diagnose kan de gebruiker vaak zelf een storing oplossen. Als er toch problemen ontstaan is onze storingsdienst beschikbaar om professionele hulp te bieden en ter plekke problemen op te lossen.

Is IRISS Rozen iets voor u?

Heeft u interresse in IRISS Rozen neem dan contact op via het onderstaande contactformulier.

bottom of page