top of page

IRISS Rozen

IRISS Rozen

Het verwerken van rozen kan veel efficiënter en sneller! Het Intelligent Rozen Inspectie & Sorteer Systeem, IRISS, is hét vision systeem dat het samenstellen van de mooiste uniforme bossen rozen mogelijk maakt. IRISS Rozen staat voor een hoger rendement in rozenverwerking, voor betrouwbaarheid & efficiëntie, uniformiteit & kwaliteit, maar ook voor eenvoud in gebruik en onderhoud.

Het state of the art vision systeem is ontwikkeld in 2016, ter vervanging van de destijds verouderde cameratechniek uit de jaren '90 van Aweta rozensorteermachines. Met de komst van het IRISS systeem is het sorteren met deze machines naar een hoger niveau getild.

 

Topkwaliteit rozen, Inspected by IRISS.

Rendement

Door het meten van exacte waarden levert IRISS Rozen de kweker een onderscheidend vermogen, en behaalt hij hiermee het maximaal haalbare rendement.

IRISS Rozen maakt gebruik van camera's, die door middel van driedimensionale metingen de roos perfect in kaart kunnen brengen.

In één oogopslag worden de breedte, hoogte en de rijpheid van de knop gemeten. Daarnaast wordt de kleur van de knop wordt goed in beeld gebracht.

 

Ook de steel van de roos wordt gemeten. Deze lengtemeting van de steel is zeer belangrijk, want elke millimeter is waardevol. De steel wordt niet  meer onnodig  kort geknipt door overhangend blad. Hierdoor neemt de gemiddelde steellengte van de gehele partij toe. Daarnaast worden de dikte en de kromming van de steel gemeten. Indien gewenst kan een kromme steel dusdanig worden ingekort, zodat er een kortere, maar rechtere roos overblijft. De gebruiker bepaalt zelf de sorteerinstellingen. Door deze flexibiliteit haalt u de optimale winst uit uw gewas.

Avalanche witte rozen. Optimaal sorteren met de vision van IRISS
Uniforme bossen, gesorteerd met de vision van IRISS  op Aweta TRS
Data

Doordat alle exacte meetwaarden van elke roos worden opgeslagen in een database, ontstaat heel veel extra detailinformatie. Dit kan zowel bij de teelt, als bij de marketing een extra stuk gereedschap zijn van onschatbare waarde.​

Inzicht in uw gewas met de data van IRISS
Betrouwbaar

 

Een gemakkelijke en overzichtelijke bediening met het behoud van optimale controle voor de gebruiker, zijn de belangrijkste motieven geweest bij het ontwerpen van IRISS Rozen. De zeer uitgebreide mogelijkheden van IRISS Rozen zijn overzichtelijk in een innovatieve en eenvoudige bediening ondergebracht.

Door een zeer nauwkeurige lengte- en diktemeting van de steel is een uniforme bos in elke denkbare samenstelling mogelijk. ​IRISS Rozen bepaald de productklasse op basis van de kenmerken die de gebruiker zelf bepaald, want elke productgroep wordt door de gebruiker zelf gerangschikt in prioriteit. Door deze unieke aanpak van het sorteren krijgt iedere roos de maximale prijs. Zo gaat elke roos naar de juiste bos en ontstaan de meest uniforme bossen ooit. Inmiddels staan er al diverse cultivars in onze database, maar indien nodig, wordt de software aangepast naar de cultivars die u kweekt.

Uniformiteit

 

Door gedetailleerd inzicht in de productie behoudt de gebruiker optimale controle bij het sorteren. De grenzen van alle meetwaarden zijn eenvoudig aan te passen. Denk hierbij aan kleur, rijpheid, breedte, hoogte, dikte, kromming en lengte van de steel. Door een directe terugkoppeling is direct zichtbaar wat een aanpassing voor gevolgen zal hebben. Continu grip op het proces geeft het maximale rendement. 

Veel diagnose mogelijkheden staan ter beschikking om controle over het proces te behouden. Met de gegeven diagnose kan de gebruiker vaak zelf een storing oplossen. Als er toch problemen ontstaan is onze storingsdienst beschikbaar om professionele hulp te bieden en op afstand of ter plaatse problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Meten is weten, nauwkeuriger rozen sorteren met IRISS
Kromming elimineren met IRISS
Is IRISS Rozen iets voor u?

Heeft u interesse in IRISS Rozen?  Neem dan contact op via het onderstaande contactformulier.

bottom of page