top of page

IRISS Hortensia

IRISS Hortensia

 

4More Technology heeft het succes van IRISS Rozen overgebracht naar de hortensia’s. IRISS Hortensia is hét systeem dat zorgt voor perfecte, uniforme bossen hortensia’s. IRISS Hortensia is beschikbaar voor zowel de grote als kleine kwekerij. Het assortiment bestaat uit de IRISS Hortensia Mobiel en de IRISS Hortensia Sorteermachine.

Het IRISS camerasysteem maakt hoge kwaliteit foto's die leiden naar zeer nauwkeurige metingen. IRISS Hortensia kan meten op boldiameter, bolkleur en steellengte. Voor de IRISS Hortensia Mobiel is deze steellengtemeting optioneel. Met deze metingen wordt de hortensia geclassificeerd naar sorteergrenzen die zelf bepaald zijn door de gebruiker. Hierdoor worden de hortensia's in perfecte uniforme bossen gesorteerd. Werken met IRISS Hortensia zorgt voor een hoger rendement, betrouwbaarheid & efficiëntie, uniformiteit & kwaliteit in uw hortensia's.

Betrouwbaarheid

Zoals bij elke automatisering is betrouwbaarheid van essentieel belang. IRISS staat bekend als zeer nauwkeurig: een kwaliteit die haar betrouwbaarheid ten goede laten komen.

De bediening van IRISS Hortensia is zo eenvoudig mogelijk gehouden, terwijl het wel de vele mogelijkheden die het biedt, optimaal benut. Dit gebruiksgemak geeft de mogelijkheid om te worden bediend door elk personeelslid, ongeacht zijn of haar achtergrond.

IRISS Hortensia sorteerder
IRISS Hortensia Mobiel
Complete oplossing

Met de IRISS Hortensia Sorteermachine is een complete oplossing voor de kweker ontwikkeld. Tot 1200 bloemen per uur worden beoordeeld op hun unieke karakteristieken: boldiameter, -kleur en bloemlengte worden nauwkeurig vastgelegd. Waar nodig worden de stelen op maat geknipt en daarna gesorteerd, naar de door de gebruiker vooraf ingestelde waardes. Hiermee kunnen uniforme bossen gecreëerd worden die zonder knippen door de medewerker kunnen worden gebost. Door optimalisatie van het sorteerproces, wordt een arbeidsbesparing behaald van 25-40%.

Uniformiteit

Uniformiteit is key bij IRISS Hortensia. Dit houdt in: het produceren van perfecte, uniforme bossen hortensia's. De gebruiker kan eenvoudig meerdere meetwaarden instellen, waardoor de uniformiteit naar eigen voorkeur wordt vormgegeven. Dit kunnen meetwaarden zijn die door de gebruiker zijn bepaald, maar er kan ook ingespeeld worden op de wensen van de klant. Wil de klant bijvoorbeeld enkel stelen van 55 cm? Met IRISS Hortensia is dit eenvoudig te realiseren.

Modulair systeem

 

De IRISS Hortensia Sorteermachine is volledig aan uw wensen aan te passen. Door het modulaire systeem, kan de machine eenvoudig aangepast worden aan de ruimte die u beschikbaar heeft. Gaat u verhuizen, wilt u de machine verplaatsen naar een grotere ruimte, of blijkt de machine achteraf toch niet toereikend? Er kunnen dan makkelijk modules toegevoegd worden, zonder hoge kosten te hoeven maken voor het aanpassen van de al aanwezige machine. Ook kan met het plaatsen van een 2e machine de capaciteit eenvoudig verdubbeld worden.

De mogelijkheiden zijn eindeloos!

Data

 

Doordat alle exacte meetwaarden van elke hortensia worden opgeslagen in een database, ontstaat heel veel extra detailinformatie. Dit kan zowel bij de teelt, als bij de marketing een extra stuk gereedschap zijn van onschatbare waarde.

Paarse hortensia's
IRISS Hortensia data
IRISS Hortensia Mobiel

De IRISS Hortensia Mobiel is een compact en wendbaar apparaat. De mobiele versie is uniek om het feit dat deze plug and play overal inzetbaar is. Dit is ideaal voor een wat kleinere verwerkingshal, of sorteren in de kas. Daarnaast voldoet zij ook aan onze hoge kwaliteitseisen: ze is zeer betrouwbaar en efficiënt. Dankzij haar compactheid is zij zeer eenvoudig in gebruik, wat ook hier de inzet van bijvoorbeeld seizoensmedewerkers makkelijker maakt.

De meetmogelijkheden zijn gelijk aan de IRISS Hortensia sorteermachine. Voor iedere cultivar en sortering kan een programma naar eigen wensen worden ingesteld.

Door de geringe investering is met de IRISS Hortensia Mobiel de technology van IRISS ook voor de kleinere kweker binnen handbereik.

Is IRISS Hortensia iets voor u?

Heeft u interesse in IRISS Hortensia neem dan contact op via het onderstaande contactformulier.

bottom of page