top of page

4MT Bufferstation

Oplossing voor kleine sorteringen

In nauwe samenwerking met 1 van onze klanten, is het product 4MT Bufferstation tot stand gekomen.

Het probleem waar men tegenaan liep, was dat er van sommige sorteringen rozen maar minimale aantallen per dag gesorteerd werden. Omdat voor iedere sortering een apart bosstation gebruikt wordt, waren er bosstations die maar een fractie van hun capaciteit per dag draaiden. Als oplossing ontwikkelden wij het 4MT Bufferstation. 4MT Bufferstation maakt het mogelijk om 3x zoveel sorteringen te verwerken op de oppervlakte van 1 bosstation.

4MT Bufferstation
Sneller verwerking

In de bestaande bosstations bleven de rozen lang hangen, omdat het door de kleinere hoeveelheden rozen per sortering, lang duurde voor er genoeg rozen waren om een bos te vormen. Daarnaast buffert een normaal bosstation 3 bossen voor hij er 1 uitwerpt. Het duurde dus relatief lang voor de rozen op water stonden. Met het 4MT Bufferstation kan er bij iedere 10 rozen een bos gevormd worden en staan de rozen dus sneller op water. 

4MT Bufferstation bij Porta Nova
4MT Bufferstation
3x meer capaciteit

4MT Bufferstation maakt het mogelijk om 3x zoveel sorteringen te verwerken op de oppervlakte van 1 bosstation. De rozen worden gebufferd in een snaarbandenstation. Hierin passen ca 30-40 rozen, afhankelijk van de knopgrootte. Zodra het station vol is, klinkt er een alarm. De medewerker kan dan eenvoudig het station leeghalen en de rozen handmatig bossen. Door het handmatig bossen kan ook een extra kwaliteitscontrole toegepast worden op deze veelal zwaardere en duurdere rozen.

Door 1 bosstation te vervangen door 3 4MT Bufferstations, kunt u dus 2 extra sorteringen kwijt. Of voeg 4MT Bufferstation toe naast uw huidige bosstations. Door het modulaire systeem heeft u dan zelf in de hand hoeveel extra sorteringen u kwijt kunt.

4MT bufferstation werkt in combinatie met IRISS Rozen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over 4MT Bufferstation? Neem dan contact op via het formulier of bel gerust: wij beantwoorden graag uw vragen.

bottom of page